Фарс.Така накратко може да се опише днешното заседание на Временната комисия

...
Фарс.Така накратко може да се опише днешното заседание на Временната комисия
Коментари Харесай

Заплахи за убийство от Алексей Петров и други криминални сюжети. Комисията за машинния вот сътвори фарс

Фарс.

Така в резюме може да се опише днешното съвещание на Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване, свикана посред предизборната акция - неразбираемо за какво.

Вместо да бъдат изслушани Централната изборна комисия, министерството на е-управлението, " Информационно обслужване ", ДАНС и други институции, ангажирани с изборния развой, съперниците на вота с устройствата (на процедура всички като се изключи " Продължаваме промяната-Демократична България " ) взеха решение да изслушат Станислав Цанов, показан като " поддържащ собствен ютуб канал ". Целта бе Цанов да опише за своите връзки с починалия към този момент Алексей Петров, като в историята бяха намесени хакери, медиите, възможен опит за ликвидиране, следене и подслушване, един несбъднат опит с машините за гласоподаване, ролята на някогашната барета в съставянето на държавното управление, кон... А в следствие бе решено да се организира " следствен опит " с устройствата за гласоподаване.

За разлика от днешното съвещание, в което се вихриха всевъзможни внушения без доказателства, бе решено още комисията да се събере отново - сред двата тура, за да изслуша представители на ДАНС, само че на закрито съвещание - че да не се влияело на вота.

Както е известно, така наречен хартиена коалиция ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи от дълго време желае да отстрани машинния избор, като към рецензиите към устройствата в този момент се причислиха и " Възраждане " и " ИТН ". Така преди месец ни в чеп, ни в ръкав бе решено да се сътвори въпросната комисия, която да " обследва " неразбираемо какво в случай, че " хартиената коалиция " трансформира машините в " принтери " в предишния парламент. 

Ето по какъв начин ютюбърът Цанов, който има собствен канал в мрежата, се озова на съвещанието - поканен от председателстващия Георги Свиленски (БСП), с цел да преразкаже свое виидео отпреди месец.

В половинчасовия запис Цанов споделя по какъв начин е бил заплашван от Алексей Петров, с цел да не раздухва историята с теча на данни на милиони българи и компании от Национална агенция за приходите след хакерската офанзива от 2019 година, а след това и по какъв начин е имал концепция да направи опит може ли машините за вота да бъдат манипулирани, поради което отново получил опасност от някогашната барета. Важната подробност тук е, че създателят на видеосъдържание, по думите му, е бил привикан на диалог от Петров, при който е станало ясно, че е бил наблюдаван и покойникът е имал достъп до телефона му, кореспонденцията му в разнообразни типове чат и прочие Така схванал и за бъдещия опит с машините.

Цанов правил записи от диалозите, като във видеото се чува глас като този на убития през август предприемач. Ако се одобри, че гласът в действителност е на Петров, по този начин и не излиза наяве какъв интерес е имал към машинния избор. В допълнение не е ясно и каква част от записите е оповестена. 

Стана ясно обаче, че Цанов счита, че Петров е манипулирал машините, с цел да настройки сегашната " сглобка " в Народното събрание, което го осенило като концепция след скорошните признания на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че баретата е посредничил при съставянето на държавно управление. Направи съпоставяне с кон, който гледаш в далечината, чиито контури последователно изктистализирали с приближаването.

В умозаключение - ютюбърът по този начин и не направил опита, страхувайки се за живота си. Не се свързал и с никоя институция, тъй като всички те работели за Алексей Петров.

" Извънредно съвещание по време на предизборна акция за изслушванне на някой, който има YouTube канал, по какъв начин ви звучи?! Да превърнете съвещанието във фарс ли е задачата, или да повишим доверието в изборния развой? ", възрази още в самото начало Явор Божанков (ПП-ДБ). - " По никакъв метод нямам срещу да изслушаме институциите, само че каква е експертизата на този човек. Съмнявам се, че целеустремено се пробвате да ударите машинния вот всъщност. Каква информация можем да получим от човек, който ръководи собствен YouTube канал? " - продължи.

И неведнъж попита подаден ли е сигнал в прокуратурата (от Цанов).

" Не съм допъл да чувам теб! ", кресна на Божанков депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който като дълготраен национален представиител е потвърдил, че не се слави със слаби нерви.

Така Цанов взе думата, с цел да каже първоначално, че въобще не е значимо " скапаното машинно гласоподаване ", тъй като така и така 70% от хората не дали своят вот. По-важното било нерегламентираният достъп, който твърди, че Алексей Петров е имал до персоналния му мобилен телефон.

" Пак споделям - щом мен, елементарния ютюбър, ме притиснаха, какво остава за вас. Ами в случай че някой има всичките ви фотоси, господин Божанков, някои от които несъмнено забавни - има голяма власт. Това е чудовищно ", настоя на своето влогърът.

И Свиленски, и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков обявиха, че за тях било значимо да чуят за " опцията да бъде манипулирана машината ", а за другото нищо не можели да създадат, откакто Цанов не вярвал на институциите и на няколко пъти подканиха " очевидеца " да приказва за устройствата. Само че той нямаше на процедура какво да им каже, защото, както стана ясно, не е провеждал опит, който да потвърди, покаже или друго " опцията да бъде манипулирана машината ".

Сподвижникът му - някогашният чиновник в НСО Николай Марков обаче отново върна топката в полето на заканите.

" Уверявам ви, от дългогодишния си опит, че господин Цанов щеше да бъде мъртъв. Г-н Цанов щеше да бъде погубен поради предпочитание да покаже пред всички, че машините не са стабилно нещо в изборния развой ", съобщи.

И уточни, че двамата с ютюбъра имали повече информация в сравнение с предоставяли обществено. Не я предоставиха и през днешния ден.

А Цанов добави по какъв начин дълго време опитвал да откри връзка на Петров с машините, само че не могъл. 10 месеца по-късно му " светнало " - като схванал че е взел участие в съставянето на кабинета.

" Тогава започваш да си навръзваш какъв е ползата на Алексей Петров - точно посредством гласуването с машини да се настройки резултатът. Да те побутнат да влезеш, или противоположното ", показа мисли. (Остава неразбираемо за какво Петров не е нагласил малко по-стабиилно болшинство, б.а.).

" Не мога да приема, че някой е бил в заплаха и нито един държавен орган не е бил осведомен за това и в този момент би трябвало да приемем всичко на чиста монета. Правите подстрекателство, че някакъв човек направил държавно управление, тъй като желал да направи такова държавно управление. Спекулация ", отвърна отново Божанков.

В този дух диалогът продължи два часа. Марков съобщи, че не желае одит на машините, а " стрес тест - някаква форма на следствен опит ". И хартиеното болшинство прегърна концепцията да " стресира " аналоговите машини, които отпечатват едни бележки, кръстени от предишния парламент " бюлетини ".

Покрай престъпния сюжет се разбра още, че покойникът, който другояче заплашвал Цанов, му разказал посред тези заплашителни рарзговори, че " държи политици в джоба си ", дори ги посочил по име. Но Цанов нямало да ги уточни, тъй като още били измежду живите.

Чуха се и многократни обвинявания против медиите, най-много огромните малките екрани, които не били отразили теча от Национална агенция за приходите в подтекста на компаниите на Петров, тъй като съгласно Цанов били купени от него, с цел да си мълчат. Това разгневи сътрудниците в залата, пристигнали да отразят въпросното чуване, като те възразиха и попитаха по какъв начин е допустимо и въобще да се приказват неща за човек, който няма опция да вземе отношение, тъй като е мъртвец. " Това е рискът на живото предаване " - опита да ги анимира Свиленски на финала.

" Съмненията в машинния избор се усилват ", реши да заключи председателстващият съвещанието социалисит (защото комисията няма председател), като не стана ясно от чие друго име приказва, с изключение на от личното си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР